Megjelent könyveink

Papp Olivér rokona, Huszár Pufi egykori hollywoodi mozisztár önéletrajzi kötetének Papp Olivér által újraszerkesztett változata. A kötet végén találjuk Pufi színházi- és filmszerepeinek és a kötetben említett hírességeknek a gyűjteményét, valamint az idegen szavak magyarázatát és zárásként egy korabeli fotóalbumot. A kötet 343 oldal terjedelemben, fényes, kemény borítóval, krémszínű volumenizált ofszetpapírral és könyvjelzővel igazi különlegesség az önéletrajzi kötetek és a filmtörténelem rajongóinak.

Ára: 6.550 Ft

"Szóval egyszer volt, hol nem volt, valamikor réges-régen, még 15 évvel ezelőtt, volt egyszer egy kövér ember, aki én voltam: a Huszár Puffy. Ennek a Huszár Puffynak sehogy sem tetszett mindaz, ami akkortájt itt Európában történt, fogta hát magát és elindult a nagyvilágba, hogy máshol új, nyugodalmasabb fészket rakjon magának. Gondolt egy nagyot és minden energiáját összeszedve, átutazott Amerikába és Amerikának is a túlsó végére, Hollywoodba."

Huszár Károly, Verőce, 1935

Papp Olivér Carpenter kutyája című átdolgozott kötete 252 oldal terjedelemben, fényes, kemény borítóval, krémszínű, volumenizált ofszetpapírral és könyvjelzővel igazi különlegesség a pszichothrillerek rajongóinak. 

Ára: 5.650 Ft

"Tisztán emlékszem a hatodik napra, ott, Sioux Cityben. Látomások és hallucinációk gyötörtek. Éjfél előtt azonban elaludtam. Álmot láttam. Igen, Te is ott voltál. Most engedd el a kezem és menj tovább egyedül. A za­jokra ne figyelj. Az árnyakat észre se vedd. Én elkísértelek eddig, de tovább nem mehetek, mert…

Ezek a Te félelmeid. A Te rettegésed.

A Te könnyeid. Látod?

Kint már sötét van.

Ma ne feküdj le. Kérlek.

Ha megteszed, álmodni fogsz…

És én nem tudlak már megmenteni."

Papp Olivér Álmok boltja című átdolgozott kötete gyönyörű új köntösben, 200 oldal terjedelemben, fényes, kemény borítóval, krémszínű volumenizált ofszetpapírral és könyvjelzővel igazi különlegesség a pszichothrillerek rajongóinak.

Ára: 5.000 Ft + postaköltség

"Ez a történet álom szülte valóság. Igen, Steve létezik, és valószínűleg ebben a pillanatban is kedvenc bögréjéből szürcsöli a gőzölgő teát a nappaliban, az ablak előtt állva. De nézzék csak... van ott kint valaki. Látják? Igen, az utca végén, az öreg Cadillac mögött. Nem, nem a babakocsit toló pár, nem róluk beszélek. Ők egy másik álom részesei. Picit még arrébb, látják már a férfit? Steve álmához tartozik. Része annak. Talán még több is annál. Világos, hogy ott van. Legfőképpen róla szól ez a történet..."

Papp Olivér: Válogatott novellák című kötete szemelvény a szerző novellásköteteiből. A történetek az író gyermekkori helyszínein, a Dunántúlon, Vácon és Verőcén játszódnak. A szerzőre jellemző ízes nyelvezet, a karakterek és a történetek különleges élményt nyújtanak az olvasónak. 250 oldal terjedelemben, fényes, kemény borítóval, krémszínű volumenizált ofszetpapírral és könyvjelzővel igazi különlegesség a novellák rajongóinak.

Ára: 5.000 Ft + postaköltség

"Kimentem újra a hídhoz. Álltam ott, s csak akkor tűnt fel - az óriás jegenye sehol sincs már. Csonkját benőtte a fű, megfeketítette az Idő. Megérintettem és köszönetet mondtam azért, amiért a mai napig kedvesen bólogat emlékeim egyre öregedő pajtájában, ahányszor csak rá gondolok. Onnan pedig senki, de senki nem vághatja ki, velem él és lélegzik egészen addig, míg belé nem hullok magam is a kivágott fák és elmúlt emberek egyre telő világába..."

Papp Olivér: Mielőtt eljön az éjfél című kötete második, átdolgozott kiadás, ami az 1950-es évek Amerikájába repít vissza minket. Lebilincselő olvasmány, 213 oldal terjedelemben, fényes, kemény borítóval, krémszínű volumenizált ofszetpapírral és könyvjelzővel igazi különlegesség a pszichothrillerek rajongóinak.

Ára: 5.000 Ft + postaköltség

"Lassan, félve indult a raktárba, a zene forrását keresve. A porlepte, öreg autók egykedvűen burkolóztak az éj sötétjébe. Már tisztán kivehető volt a dal - Buddy Holly énekelt bele az éjszakába. Úgy tűnt, a hangok az öreg buszból érkeznek, ami az épület távoli sarkában állt. Jack torka kiszáradt, szemei vibráltak a feszültségtől. Odament. Az ajtaja - érdekes - nyitva volt. A busz üres. A taktusok átjárták még egyszer a csarnokot, majd elillant az utolsó hang is. Mintha visszaugrott volna a helyére - a halott sztárok és elnémult slágerek közé, a régmúlt időkbe..."

Papp Olivér Alabama-keringő címmel megjelent novelláskötete 224 oldal terjedelemben, fényes kemény borítóval, krémszínű volumenizált ofszetpapírral és könyvjelzővel igazi különlegesség a pszichodrámák rajongóinak. 

Ára: 5.000 Ft + postaköltség


"Megvettem a házat. A Házat, ahol tíz esztendőt éltem Joe bácsira bízva, mielőtt húszéves koromban kisétáltam a kukoricás melletti, repedezett, öreg alabamai országút szélére stoppolni, és egészen idáig vissza se tértem. Joe bácsira bíztak "államilag", hisz' nem is lett volna kire rajta kívül. Oka annyi volt, hogy anyám felakasztotta magát, apám pedig a Woodhill otthon lakója, és a második világháború katonája lett, bár azt hiszem, fordított sorrendben. Néha látogattuk Joe bácsival, de kétlem, hogy valaha is felismert volna - ellenben mindig tisztelgett, és elmebeteg röhögésben tört ki, bár ez abban az otthonban nem volt ritka jelenség. Aztán egyszer részvét-táviratot és egy urnát kaptunk. Apám háborúja véget ért. Anyám mellé temettük. Emlékszem, kilencen voltunk a temetésen. Kétszer is megszámoltam. Kilenc volt másodjára is. A pappal és velünk együtt..."