Papp Olivér és Huszár Pufi

2021.07.04

Kevesen tudják, hogy Papp Olivér írót és a némafilm-korszak neves sztárját, Huszár Károlyt, ismertebb nevén Huszár Pufit rokoni szálak fűzik össze. 

Huszár Pufi neve hazánkban szinte feledésbe merült, Hollywoodban azonban a mai napig őrzik nevét és emlékét. Élete kalandos fordulóival, színes-kedves egyéniségével megfűszerezte az amerikai sztárvilág szereplőinek életét, és a korabeli filmgyártás alakjaként a filmnézőknek is felejthetetlen pillanatokat szerzett - sok-sok vidámságot, kacagást vittek haza filmjei nézői a mozikból. 

Hazánkban emlékének legfőbb őrzője rokona, Papp Olivér író, aki méltó módon viszi tovább a családi hírnevet, és tartja életben Huszár Pufi emlékezetét. 

2015. május 6-án emlékkiállítás nyílt Verőcén (Huszár Pufi itt élt egykor), a résztvevők a nagy nevettető fotói és hozzá kapcsolódó tárgyak segítségével idézték fel életét és személyét. 

A kiállítás megnyitójáról felvétel készült: 

https://www.youtube.com/watch?v=FXmf_Nqxyz4  

Huszár Pufi életéről és pályafutásáról az alábbi, Papp Olivér által megálmodott honlapon olvashatnak, s tekinthetnek meg filmrészleteket és láthatnak fotókat:

https://www.charlespuffy.com/